Podologie

Podologie praktijk Loopfit-Fahner heeft zicht per 19 mei 2016 gevestigd bij Fysiotherapiepraktijk Fysio Witt.

De samenwerking met Fysio Witt is niet nieuw. Die bestaat al jaren. De patiënten moesten dan echter naar een van de vestigingen in Zaandam of Wormerveer voor een podologisch consult. Door samenwerking met de fysiotherapeut op locatie in Wormer zijn de lijntjes kort en kunnen, waar nodig, de twee verschillende disciplines samen naar een probleem kijken.

Loopfit-Fahner heeft 4 vestigingen in Zaanstad en 20 jaar ervaring in voet- en voet gerelateerde klachten (knie-, rug- en nekklachten).

Bij de podologie praktijk van Loopfit-Fahner kan men niet alleen naar voeten kijken maar er ook “in” kijken door middel van echografisch onderzoek.

Met welke klachten kunt u naar de registerpodoloog?
U kunt bij de registerpodoloog terecht met veel verschillende soorten klachten. De oorzaken daarvan kunnen heel divers zijn. Hieronder ziet u daarvan een aantal voorbeelden:

  • Uw voet heeft een afwijkende vorm
  • De stand van de voet is afwijkend
  • Verminderde bewegelijkheid van de voet of enkel
  • U kunt uw voet minder belasten
  • U heeft houdingsklachten, bijvoorbeeld in uw knie, heup, nek of rug
  • U heeft teenproblemen

Wat doet de registerpodoloog aan uw klachten?
Een registerpodoloog heeft veel verschillende behandelmogelijkheden. Welke behandeling u krijgt, hangt af van de oorzaak van uw klacht. Bij sommige klachten bent u al geholpen met een goed schoenadvies. Bij andere klachten is er meer nodig. De registerpodoloog zoekt samen met u de beste oplossing voor uw probleem. Het kan zijn dat u beter (of sneller) van uw klachten af komt als er samengewerkt wordt met anderen, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, huisarts, Mensendieck therapeut, orthopedisch chirurg enz.

Behandelingsmogelijkheden:
Therapiezolen /steunzolen
(Siliconen)orthesen en prothesen
Drukvrij leggen met vilttechnieken
Verband en/of taping technieken

Voor wie is podologie en wat wij voor u kunnen betekenen?
Onze registerpodologen zijn er om u te helpen bij klachten die hun oorzaak vinden in uw voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar het kan ook een houdingsklacht of klacht bij bewegen zijn. Bij diabetes en reuma kan er ook preventief voetzorg geboden worden.

Wij zoeken de oorzaak van uw klacht
Een belangrijke taak van de registerpodoloog is om uit te vinden wat de oorzaak van uw klacht is. In alle rust wordt uw voet onderzocht. De druk onder uw voeten wordt beoordeeld om te zien wat er in uw voet gebeurt als u loopt of staat. Ook kan er een echografisch onderzoek plaatsvinden om in uw voet te kijken Een registerpodoloog kijkt verder dan de voet alleen, hij kijkt ook naar uw houding. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit geeft klachten hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld hoofdpijn of rugklachten. De registerpodoloog zoekt de oorzaak van uw klacht en pakt deze aan.

Afspraak maken? Tel. 075 -6160726

 

Neem contact met ons op

Wanneer u uw gevens hier invult en verstuurt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij streven er naar om binnen 24 uur antwoord op uw vraag te geven.

Mocht u een afspraak willen maken, dan kunt u ons natuurlijk altijd even bellen.

3 + 0 = ?