Nek-, schouder- en armklachten (NSA)

NSA staat voor Nek-, Schouder en Armklachten. Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht bij stilhouden of bewegen van uw bovenarm. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de bovenarm, de elleboog of de vingers. Door de pijn kunt u uw arm vaak niet goed bewegen, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden of het kammen van uw haar. De klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden belemmeren. Ook ’s nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn. Daarnaast kunnen er tintelingen in hand en vingers en/ of een doof, zwaar gevoel in de arm ontstaan.

Een NSA-Stenvers therapeut heeft na de basisopleiding fysiotherapie een cursus gevolgd die speciaal gericht is op schouderklachten. In onze praktijk behandelen we veel schouderklachten volgens deze zogeheten ‘Stenvers-methode’. Dit is een relatief nieuwe behandelmethode, waarbij het mobiliseren van het schoudergewricht op een andere wijze wordt benaderd. Het belangrijkste verschil is dat de arm vanuit de reguliere fysiotherapeutische visie ten opzichte van het schouderblad werd bewogen, nu wordt het schouderblad ten opzichte van de arm bewogen. Bij klachten als een ‘frozen shoulder’ (vastzittende schouder) en impingement (beklemming van weefsel onder het schouderdak), blijkt dit een minder pijnlijke en tegelijkertijd een effectievere behandelmethode te zijn, die sneller tot resultaat leidt. Er ontstaat een vergrote mobiliteit in het gewricht, waarna er een oefenprogramma opgesteld wordt om de belastbaarheid van de schouder te verhogen.

Mocht na het lichamelijk onderzoek onvoldoende duidelijk worden wat de precieze oorzaak van de klachten is kan ervoor worden gekozen om een echo te maken. Hierop zijn de de zachte weefsels goed te zien (spieren, pezen kapsel etc.). Op een röntgenfoto kunnen alleen de botstructuren goed worden beoordeeld. Wanneer het nodig is zullen we u hiervoor doorverwijzen.

Heeft u vragen over (de behandeling van) schouderklachten? Neemt u dan contact met ons op.

 

Neem contact met ons op

Wanneer u uw gevens hier invult en verstuurt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij streven er naar om binnen 24 uur antwoord op uw vraag te geven.

Mocht u een afspraak willen maken, dan kunt u ons natuurlijk altijd even bellen.

3 + 1 = ?